Berenjenas con miel zelf klaarmaken thuis

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Berenjenas con miel

De typische tapa uit Málaga en omstreken is absoluut de berenjenas con miel.
We maken deze tapa ook heel frequent zelf klaar thuis.

Benodigheden:

  • aubergines (1 per 2 personen)
  • San Miguel bij voorkeur, of ander bier
  • bloem
  • olijfolie
  • miel de caña van het merk Señora del Carmen

Stapsgewijs willen we jullie helpen om deze tapa zelf klaar te maken. Niks moeilijk, maar je hebt wel heel zeker de originele miel de caña nodig van het merk Señora del Carmen uit Frigiliana.

Deze miel wordt nog steeds ambachtelijk gemaakt in de oude stad van Frigiliana, dichtbij Nerja. Je kan de miel de caña kopen in heel wat supermarkten zoals Eroski, Carrefour, … maar ook in bepaalde winkels met streekproducten uiteraard. Ook online te koop op shopandalucia.be.

Aubergines

Eerst en vooral snij je de aubergines in stukken. Onze voorkeur gaat uit naar een formaat zoals grootmoeders frieten, grote dikke lange rechthoekige stukken. Deze ga je overvloedig bedekken met veel zout. Het vele vocht uit de aubergine zal daardoor verdwijnen en het zout geeft uiteraard de nodige smaak al. Eventjes tien minuutjes laten rusten.

Daarna kan je de stukken 20 minuten laten weken in bier, bij voorkeur uiteraard San Miguel

Het is goed om dan alle stukken met keukenrol goed af te deppen zodat ze terug redelijk droog zijn.

Alle stukjes aubergine moeten nu worden ondergedompeld met bloem. Een interessante truck is om een plastiek zak te vullen met bloem en dan de stukken erin te doen en meermaals met de zak te schudden. Proper en doeltreffend.

Intussen kan je al de olijfolie hebben opgewarmd totdat deze ongeveer 170 graden warm heeft.  Als je de aubergines erin legt, dan moeten de aubergines echt heel goed sissen. Het is voldoende om ongeveer 2 minuutjes te laten sudderen. Idealiter worden de aubergines beetje bruin.

Nu de aubergines uit de pan te vissen en deze te leggen op een bordje om vervolgens met miel de caña te over gieten.

Klaar om te smullen.
Buen provecho.

Ontdek nog méér Eten en Drinken in Málaga

Tips & inspiratie over stad Malaga rechtstreeks in jouw mailbox?


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid